Det finns människor som inte borde komma undan så billigt...

http://www.kvp.se/nyheter/1.1060191/hon-dodades-han-fick-6-ar

Han slår henne med en planka, sedan stryper han henne, för att sedan för säkerhets skull, binda henne och dumpa henne i dieseltanken. Sedan anmäler han henne som saknad och sprider ut hennes ägodelar över halva Skåne.
Eftersom hon "varit provocerande" enligt hans utsago och det var synd om honom, för han hade ju blivit ledsen över vad han gjort. Så fick han 6 år... Han är ju så timid och snäll.

Öppna ögonen!!!! Om han är så timid och snäll, varför dödar han sin sambo och sitt barns mor på tre olika sätt.

Jag avskyr kvinnovåldet. Hur kan folk gå på det? Varför är det ok att ta ihjäl en människa för att den inte kan leva tillsammans med en som tycker att hon provocerar bara för att hon vill flytta.
Hur tror dom att den här snälle och timide mannen uppförde sig när dom var ensamma hemma? Tror dom att han då var snäll och timid? Jag tror att han kollade allt hon gjorde. Att han försökte bryta ner henne och kontrollera henne tills det inte gick längre.

Hur kan nämdemännen tycka synd om honom? Om det nu hade varit en ren olycka. Om det hade drabbat någon som verkligen var timid och snäll. Hade inte den personen då försökt att återuppliva henne då? Hade inte personen ringt ambulansen och förtvivlat erkänt eller i allafall bett dom försöka rädda hennes liv?
Men nej. Han knyter snaror runt halsen på henne och dumpar henne i dieseltanken. 

Tänk er nyheten spegelvänd:
Hon slog ihjäl sin man med en planka, sedan ströp hon honom, dumpade kroppen i en tank och anmälde honom saknad. Han ville skiljas och hotade att ta barnen med sig.

Ni ser rättegången när hon gråtande säger: Det var en olycka... Det var inte meningen... Jag saknar honom så...

Tror ni hon hade fått 6 år för dråp?
Tror inte det... Det hade hamnat på mord och gett minst 10 år.

Varför är det ok att döda och misshandla kvinnor?

Titta bland nyheterna gott folk...
Ni kommer att se att c:a en gång i månaden så står det en liten notis om att en stackars man råkat döda sitt ex. 
På sommaren ökar det drastiskt. Då är det tre stycken kvinnor/månad som ger sitt liv för en kontrollerande man.
Det hamnar inte ens på förstasidan. Det är ju bara kvinnovåld.

Bakom varje notis som ni läser så finns det en kvinna, ofta med barn, som lever i ett helvete.

Varför kan vi inte leva i ett samhälle som bestämt säger att alla har samma värde. Det spelar ingen roll om dom kan prata svenska oklanderligt eller vilket kön eller ålder personen har. Alla har samma rätt till sitt liv i frihet. Alla har samma rättigheter och samma förpliktelser.

Ibland så blir jag så trött...

Kommentarer
Postat av: Lottie

Hej Sanna,
sant du skriver!
Jag träffar kvinnor som blivit utsatta för våld av män på jobb. Deras berättelser kryper under skinnet på mig, och jag har svårt att sluta tänka på dem och deras livsöden. Skönt att fler har den livssynen.. Det ska aldrig löna sig att bruka våld mot kvinnor. Ofta är det ju som du skriver, har en kvinna brukat våld mot en man får den mannen mkt utrymme och medömkan, och kvinnan framställs som ett odjur.. Se bara på den kvinnliga seriemördaren Aileen Wiurno, de dömde henne till dödenx3 typ, en man hade inte dömts lika hårt, bl.a. Ted Bundy, med ca 30-100 kvinnors liv på sitt samvete, erbjöds livstids fängelse.. Men ville själv avrättas och valde att "åka fast" i den stat där dödsstraff fanns. Men ändå! Kvinnor som blir slagna av män - gå därifrån.

2008-02-25 @ 18:42:47
Postat av: Sanna

Fattar inte varför vi fortfarande står på sådan primitiv nivå.
Att slå barn, misshandla svagare individer, skrämmas för att få makt.

Ha det!

2008-02-25 @ 19:58:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0