Blåbärspaj!

Den här har jag stulit från Loppran.

Varsågoda! Hallon, vinbär eller rabarber funkar tydligen också i denna paj, men blåbär är ju vad jag rekommenderar.

Sommarpaj


150 gr margarin/smör
½ dl florsocker
3 dl vetemjöl

½ liten korv mandelmassa
½ liter färska eller frysta bär
socker


Mixa smör, florsocker och vetemjöl till smulor i matberedare, och bre ut smulorna i form och kläm ut.
Riv ner mandelmassan i formen och ställ in degen i kyl en halvtimme.


Blanda bären med potatismjöl (2 msk om blåbär eller rabarber, mindre annars). Socker efter smak.
Häll bärblandningen i formen, grädda i 200 grader på nedersta falsen 25-30 minuter.



Den här måste testas!
Älskar blåbär, mandelmassa och vanilj!

Ha det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0