Lamm, lamm och åter lamm

Det lammar. Det lammar med bra fart och inte så mycket elände.

Jag har inte varit med ute och märkt lammen men jag tror att de är strax över 50 stycken nu. Två omgångar med fyrlingar, en drös med trillingar några tvillingar och en endaste "liten" enling.

Tummelisa som var så tidigt född och så klen, så klen, bor nu ute i ladugården hos sin mamma och sin syster.

Bästaste Sandra ringde i Måndags och hade mjölk till oss. Tur var det ... Just nu går det åt c:a 4 liter mjölk om dagen och det bara ökar ...  

Timmarna går fort när man är ute i ladugården. 
4 timmar är ingenting. Som tur var så tar Henrik den tunga biten med utfodringen. Jag brukar bara ta hand om dom instängda tackorna. ... och dom krånglande lammen.

Det som är så spännande med just finullslammning är ju utmaningen att få två spenar att räcka till, till fyra. Att hjälpa små lamm fram till mjölkbaren. Att se lammen som inte hittar maten i tid i vimmlet bland alla små. Att förstå vilka som har ätit massor och kollapsat i ett hörne och vilka som inte har ätit alls och kollapsat i ett hörne.

Spännande är det i allafall.
Man vet aldrig vad som väntar när man kliver in i ladugården.

Vi har haft gott om lammsjuka tackor i år. Så alla nya lamm har haft minst två mammor. En riktig och en wannabe ... Stackars lamm och stackars mammor. Klart stressig början.


Skall ta lite kort i nästa vecka.

Ha det!


  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0