Stackars Hjalmar!

När jag vaknade igår så var han konstigt röd och svullen i ansiktet och på händerna. När han sedan badat så kom dom första små blåsorna.
Han fick Tavegyl så kollade jag till honom under natten några gånger. Imorse när han vaknade så såg han ut som på korten nedan...

Stackars kille.

Det blev till att ringa vårdcentralen och åka dit. Fick först tid hos en sköterska som satte upp en läkartid, eftersom hon inte hade en aning om vad det kunde vara. Henrik och jag trodde på någon allergisk reaktion från någon växt.
Henrik och Hjalmar hade varit och kampat nere på Kvarnbys skjutfält i Malmö i helgen och Hjalmar hade sprungit omkring och försökt fånga fjärilar.

Läkaren blev eld och lågor tyckte det var väldigt intressant...

Diagnosen blev Fototoxic skada.

Mao så har han fått giftig växtsaft sprutat på sig och den har gjort att han har blivigt superkänslig mot solen. Så blåsorna är brännskador... Stackars unge!

Nu smörjer vi med Kortisonsalva och skall få Zinkliniment att ta på, när det blir sår.

Vi har vaktat honom i hela hans liv mot solen. Så blir det så här...
Antar att hans hud kommer att vara superkänslig mot solen resten av säsongen. Hoppas att den återhämtar sig fort!

Korten blev dåliga. Grabben vill INTE visa upp sina blåsor. Absolut inte ta kort på dom och visa. Men ni får ett intryck av hur han ser ut nedan. Hans vänstra öga har svullnat igen lite och han har fler blåsor på vänsterkinden.


Ha det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0