Nossebro marknad.

Dit åkte vi idag på morgonen. Faktiskt jättekul.
Massor av stånd. Flera höll tyvärr på att plocka ihop, men det fanns så det räckte. Hjalmar fick fräcka Crocs-kopior *Silvriga*. Jättecoola.
I min storlek så finns naturligtvis bara svarta och marinblå... Köpte ett par ändå.
Hjalmar hittade t-shirtar med en traktor och en hjullastare på. På ryggen står det Traktorförare resp. Hjullastarförare. Hur skall man kunna leva utan?

Sedan så blev det en ny vaxduk. Henrik har länge gnällt på den svarta med spöken. Nu har vi en blå med blommor. Hjalmars val som vanligt.

Naturligtvis så blev det några sockar också. Med får på.

Ha det!

Va, skall vi inte bada?

Så sa sonen när vi åkte från Pressebo och hade dansat runt midsommarstången i hällregnet.
-Nej, sa jag. Jag sa ju att vi skulle dansa runt stången och sedan åka hem.
Mutter från baksätet...
-Tycker du att jag körde med falsk marknadsföring? sa jag med glimten i ögat.
-Jaa, sa sonen. Jag vill åka hit och bada, utan marknadsföring!

*Ler*

Ha det!

Engångsskatt... Hrmpf... TJUVAR!!!!

Hur kan man få engångsskatt på varje lönesedel. Kan dom kalla det engångsskatt när det kommer VARJE månad. Är det olika saker som dom vill ha varje månad? 12 000 i engångsskatt den här månaden. Det kallas att stjäla om vanliga människor hade skickat "Luftfakturor" på det här viset. Dom kan ju inte hävda att vi har ett visst skattetryck och sedan lägga på oss Engångsskatt en gång i månaden.

HRMPF!!!!

*Grinig* 

Regn, regn, regn...

När skall det sluta egentligen?

Väckte Hjalmar 10:45. Nu är han på dagis.

Idag kommer Miljö och Hälsa på besök. Skall bli spännande.

Funderar mycket på hur hösten kommer att bli. Hur kommer det att gå med det nya dagiset? Kommer han att komma in i gruppen, eller gör jag honom en stor björntjänst genom att flytta honom?
Jag har satt inskolningen till att börja w 33. Jag hoppas att det kommer att bli bra.
Om ett år så skall han börja skolan... Var tog tiden vägen? Just nu så känns det som om igår var det Midsommar och i övermorgon så sätter vi upp adventsstakarna.

Kommer ihåg mitt första sommarlov. Att börja skolan var mer eller mindre en chock. Det där med att bli styrd av tider och måsten var väl inget för mej... Så när första sommarlovet kom och allt återgick till hur livet SKULLE vara så minns jag det som oändligt. Ljuvligt. Flera månader fyllda med Krabbfiske, bad och leka superhjältar i skogarna. Tänk vad blåbär kan ställa till med *ler*.

Imorgon så funderar jag på att ta med mej sonen och åka till Nossebro marknad. Inget bestämt, men det är något att se fram emot.

Ha det!

Midsommarfirande i hällregn...

Att det regnade på midsommarafton var troligtvis mitt fel...
Jag hade tagit ledigt och konstrat ihop, så att jag fick ledigt. På denna lediga dag så stod regnet som spön i backen... Men ta det lugnt ni andra... Nästa år jobbar jag igen.

Jag lyckades att åka på sommarkräksjukan på midsommardagen. Inte skoj...

Annars så har vi snickrat i Elis hundgård. Fint blev det. Vi har röjt utanför Henriks verkstad och vi har börjar att röja i ladugården. Jättekul projekt allihop, när man har kräksjukan... Henrik lyckades med konststycket att få ryggskott på Midsommarafton och har varit lika vig och rörlig som vliken 90-åring som helst.

Lena. Peter, Malte och Milla var här på Midsommarafton. Jag hoppas att ni inte blev smittade...
Trevligt var det och kul hade vi. Får göra det fler gånger!

Ha det!

Idag hade du varit stolt över mej Pappa om du hade sett...

Jag har gjort hundhus till Junior. Det har sågats, spikats, skruvats och mätts.
Om du visste vad bra det blev!

Henrik har naturligtvis gjort det mesta, men jag har allt snickrat en hel del jag med, eftersom han gick och grejjade med fåren. *stolt*

Släpkärran fungerar alldeles utmärkt. Har varit och handlat virke med den idag. Den passar naturligvis inte till ljuskontakten på bilen. Kasst med Tysk bil... Inga släpkärror passar med vår bil.

Ha det!

Arrrgh! Bilar...

Så less på våra bilar... Vi har tre. Någon borde ju kunna användas. Men inte då.

Den vita bilen som faktiskt är bäst har gått 39000 mil. Avgasrören börjar lossna, bromsvätskan rinner ut, kylvattnet rinner ut... Har nu suttit i sååå många köer med fläkten på på det högsta med värmen sprutande in i bilen i 30 grader värme.... Kan hålla mej för skratt...

Den röda har ju bara gått 36000 mil. Men inget fungerar... Satt hela vägen ner till jobbet med värmen sprutande in i bilen, med huvudet utanför.

Henriks röda... No comments. Utseendet får tala för sig själv. Det är dock den bilen som ALLTID startar.


Ringde maken som snabbt kastade sig ut på nätet och hittade flera bilar.
Jag har några krav:

Diesel
Combi
Helst Passat
Helst INTE Volvo
Från samma århundrade som vi är i

Maken hittade en Volvo -99...
Suck... Kanske vi kan komma överrens så småningom... Vi har ett pågående soffprojekt sedan 13 år tillbaka.

Ja-ja... Får se om den röda **************-bilen startar i morgon bitti...

Ha det!

H-vete...

Hade tagit ledigt på Midsommarafton. Tänkte att sonen äntligen skulle få dansa kring Midsommarstången. Men nu gick det plötsligt åt fanders... Hon som skulle jobba fick förhinder. Ännu en midsommar på jobbet. Ännu en midsommar utan traditioner för den lille killen. *Suck*

Kasst....

Nu börjar pinsamma saker hända.

Just nu så undviker jag köer när Hjalmar är med. För det mesta så talar han bara om hur mycket han älskar oss där i köerna. Alla tanter ler och tycker att han är SÅÅÅÅÅ gullig då. Men om det visar sig finnas något annorlunda i närheten så fastnar han på det direkt.
*I kön på Rusta*
Mamma, Titta på Farbrorn där *pekar*. *Jag stålsätter mej*
-Han har faktiskt inga tänder alls. Titta då mamma. Där! Mamma han HAR inga tänder.
Varfuss har han inte det? Varfuss HAR han inga tänder, mamma?
*Jag försöker viska lite pedagogiskt*
*Tystnad*
Jo-ho, mamma. Nu såg jag! Han har tänder långt in! *Jätteglad*

Gudars....

*Var är dom där luckorna i golven när man behöver dom...*

Hjalmar på McDonalds...

Mamma, titta! Titta på dom där *Pekar och halvstår på stolen*
-Titta dom är på mcDonalds UTAN barn!

Tja, det finns ju faktiskt några stycken som går in på McDonalds utan barn. Men dom är ju inte många precis...

Trött, trött, trött...

Varit på möte hela dagen. Hjalmar lämnade jag på dagis redan 06:50 i morse, sedan hämtade Farmor och Farfar upp honom vid 2-tiden. Jättebra! Då slapp han vara på dagis hela dagen.

Han var en verkligt lycklig liten kille igår. Pappa köpte en radiostyrd bil till honom som är nästan lika stor som den lille pojken. Stor lycka. Batterierna tar dock slut väldigt fort...

Hur gick det med datorn pappa? Fungerar den nu? Det går att svara i kommentarerna under inlägget.

Ha det!

Nu har lugnet lagt sig över Vallby

Det här med att skörda och hyra in maskiner, det är pest...

Vi lyckades komma före i kön på pressningen igår, av det enkla skäl att vi hade slagit först och vårt gräs började bli dåligt i botten. Grannen, som vi kom före var INTE nöjd. När det sedan framåt kvällen började att regna lite smått så blev både dom och jag nästan tokiga. Nu kom det inte så mycket regn att det spelade någon roll, men det är nog så stressande med tanken.
Johan kom förbi och hämtade mer plast vid 04:30 i morse. Då var han färdig med grannens. Tror att han skulle vidare upp till Pressebo då för att fortsätta. Inget jag var avundsjuk på. 

I morgon är det hela dagen på jobbet som gäller. Hjalmar får vara på dagis från kl 07:00-16:30. Hoppas att det är lite svalare då. Den asfalterade gården är inte rolig i den värmen. 

Måste tvätta idag. *Suck*. Ingen har kläder i familjen. Det trots att det inte har gått så mycket kläder i värmen. Måste vara längesedan det blev tvättat.
Hade gärna hunnit med Clas Ohlson också. Dom har nät där som man sätter i fönster och dörrar så man slipper flugor. 

Ha det!

 

Jasminbuske och Hjalmar

Jasminbuske och Hjalmar

Hjalmars idol!

Hjalmars idol!

Halva gärdet klart!

Halva gärdet klart!

Pressen och plastaren är igång...

Johan fick upp delarna till plastaren med taxi från Malmö.
Men nu börjar det upptäckas att det är hål på balarna... Det måste ju vara lufttätt annars så möglar ju balarna.

Nu så har jag precis tagit upp fåren längst upp i skogen. Junior hjälpte mej. Han fyller 12 i september och fixar ett sådan jättejobb i värmen. Fantastisk hund.
Hjalmar var med uppe i skogen. Han börjar bli riktigt duktig på fårvallning. Man kan utan problem ställa honom på en väg så han "håller" den vägen. Mao inga får får gå dit. Det kan tyckas enkelt, men det är rätt jobbigt och krävs en hel del fårvana för att det skall lyckas.

Så nu sitter jag här med svetten porlande. Det är symöte i kväll och Hjalmar måste med. Henrik skall ju köra balar och stå och vänta på att pressen skall gå sönder igen...

Hjalmar har fyllt på sin badbåt idag. Jag trodde att han skulle bada med det var visst hundarna som han tyckte skulle få sig ett bad. Vi tar nog det en annan dag.

Gissa vad jag lyckades med igår... Jag brände axlarna igen. Hur dum kan man bli?

Nu skall jag gå upp och duscha. Tänker inte använda så mycket varmvatten känner jag...


Skall se om jag lägger ut några kort senare idag,


Ha det!


Elände, elände...

Plastaren är sönder. Johan som pressar och plastar för oss har kört sönder sin plastare. Vi har ju HEEEELA förstaskörden liggade. Nu skulle vi ha gått omkring och kikat på våra färdiga balar. Istället så är Henrik iväg (kl är 23:20) och hjälper Johan med plastaren. Vi hade en annan som skulle hjälpa oss, men även hans maskin har gått sönder.
Det kan ju komma åskskurar när som helst... Det gör oss stressade till tusen.

Annars så har det varit en fin dag. Det har ju blåst som attan men det har inte hindrat oss från att åka upp till Pressebo och bada.
Lena, Milla och Malte dök upp efter ett tag och dom tre barnen tumlade om i böljan ett bra tag. Korv åts och även glass. En bra eftermiddag!

Jag lyckade även rädda livet på en liten pojk. Han sprang förbi oss rätt ut på bryggan och hoppade i. Ojdå, sa Lena kunde den lille simma? Tydligen... Eller? Han dök upp ett par gånger och det såg ut som om han simmade men han hamnade under mer och mer. Jag hoppade i och fiskade upp honom. Inga föräldrar i närheten. Ingen som var orolig. Fattar inte hur vissa är funtade. Hur kan dom släppa iväg en liten på c:a 5 år ut på en badplats utan att ha flytgrejjor på? Vattnet är ju alldeles svart och djupt. Hade inte vi tittat på honom så hade han försvunnit i det svarta vattnet...

Sprutat tistlar har jag hunnit med också. Dom har förökat sig men är numera färre...

Hjalmar är ledig från dagis i morgon och på onsdag. Men han skall gå hela torsdagen, eftersom jag skall jobba. Det är jag inte så glad över. C är på dagis den här vecka och det fungerar ju inte så bra då.
Dagisfröknarna är lite med på noterna nu och jobbar aktivt för att Hjalmar skall leka med andra än A.

Ni skall se min Jasminbuske! Den är såååååå vacker. Skall ta ett kort någon dag framåt. Den är helt översållad med vita blommor.

Nu är det sängen för både mej och unge herr Nilsson. Eller som han själv säger. Fenn Hjalmar Nilsson.

Ha det!

Fräck va!!!

Fräck va!!!


Den här bilen var det sista som var. Han körde sönder den totalt. Bl a så gjorde han en volt, rullandes bakåt. När han slutligen stannade så forsade all hydralolja ur den.
Det var ju skillnad på ekonomiska förutsättningar för dom som körde. Vissa välte och studsade omkring som tokar. Andra fick betala sina reparationer själva... Dom körde lugnare.

Men en show var det!

Lite seg idag...

Monsterjam var skoj.
Men stora bilar i all ära som dom hoppar runt med. Men Killarna på motorcyklarna som hoppade var väldigt mycket mer fräcka i mina ögon.

Väldigt Amerikanskt med en amerikan som stod därframme och försökte få publiken att skrika och hoppa. -Glöm det grabben, du är i Sverige nu...

Alla hade vi hörselskydd. Det behövdes verkligen. Ljudnivån var högre än hög. När dom accelererade dom där jättemotorerna så kändes det i hela kroppen. Vi hade ju dessutom fått tag i jättebra biljetter och satt på första rad.

Hjalmar reagerade som vanligt. Han tycker att det blir för mycket när han är där, och vill åka tillbaka när han har fått lite perspektiv på vad som hänt. Jag tog en hel del kort med telefonen. Skall se om det blev något bra någon annan dag.

Sitter på jobbet just nu i kylan. Det går nästan inte att förstå att det kanske är varmt och ljust ute. Här inne ser man ju ingenting... 

Ha det!

Grabben har klätt på sig själv...

Svarta jeans och collegietröja...
När pappa sa att det var för varmt för den klädseln (30 grader i skuggan) så gick han ut, höll ut armarna och sa att -Nej, det är inte varmt.
Sedan gick han in igen...

Enveten som en vet inte vad...

Ikväll så går färden till Göteborg.

För vi skall gå och titta på Monsterjam!

http://www.monsterjam.se/

tror att det kommer att uppskattas massor utav lillkillen. Tycker det skall bli skoj själv också. Liiite orolig för parkeringsmöjligheterna. Götheborg har ju anlänt idag och Monsterjam är utsålt, 40 000 platser...

Spännande blir det!

Min son, en blivande dramakung?

Tja, morsan gissar på att du ler lite och nickar just nu.
Men jag tror att jag har mött min överman i drama. Han har 4 ggr inte kunnat gå på ena benet, så mycket att dom har ringt från dagis ett par gånger, på 4,5 år. Nu är vi där igen. Han ligger i soffan med brutet ben. Att han gick in på benet och kunde utan problem använda stövelkneckten är helt ovidkommande. Ett kvidande maaaaaammmmaaaa kommer varannan minut.

Gudars.

Ge

Mej

Styrka...

Framtanden blir inte ljusare igen...

Framtanden blir inte ljusare igen...

Det är ju andra gången som han smäller i den ordentligt. Den andra tanden är ju också död men har inte samma tråkiga färg.

Strandfika

Strandfika

Färdigslaget.

Färdigslaget.

Strandlek

Strandlek

Badpojke.

Badpojke.

Nu slår vi!!!

Nu slår vi!!!

Henrik och Hjalmar är ute i traktorn och har precis slagit första slaget. Sista beviset på att det ÄR sommar.
Håll tummarna för att vädret håller!!!

Sommarbil...

Sommarbil...
Precis som det skall vara med handdukar på tork och båten i baksätet.

Sommarkväll...

Sommarkväll...
Härliga sommar!

Nu har Hjalmar klippt sig själv igen...

Halva luggen är borta och stora hack fram på huvudet... Vi har förvarnat honom om att nu blir det samma frisyr som pappa har. Det kanske kan få honom att sluta klippa av sig sitt hår.

Unge...

Ugh!!!

Hjalmar är idag vackert brun. Men gissa vilken färg jag fick...
Smorde in honom och glömde mej själv. *suck*

Borde veta bättre...

Idag var vi på stranden.

Underbart. 28 grader i skuggan. 17 (brrrrrrr) i vattnet. Svinkallt.
Hjalmar badade så han blev vackert ljusblå. Flera omgångar. Smörjde in honom med solskyddsfaktor 15. Räcker det för 2,5 timmar i solen? Det verkar som det iallafall. Han är inte röd ännu. Orkade inte ta med kameran. Tog ett kort med Mobilen. Skall se om det blev något bra.

Ha det!

Jag=Kändis

Varför skulle annars vägverket försöka fota mej varje gång jag åker till och från jobbet?
Det måste vara någon typ av paparazzi som sitter i uggleholkarna...

Konstigt att ingen annan verkar känna mej...

Nationaldag...

Är det nu man skall upprätta nya traditioner?
Hur många gånger måste man göra likadant innan det kallas tradition?

Äh, jag struntar nog i det. Skall ju ändå jobba ju.

Ha en trevlig Nationaldag!

Fick medalj och diplom.

Fick medalj och diplom.

MÅÅÅÅL!

MÅÅÅÅL!

Puh, låångt!

Puh, låångt!

Tryggt att ha Pappa med.

Där gick starten!

Där gick starten!

Heja!

Hjalmar sprang Happy Mil, Mormor och Morfar var där och tittade.

Hjalmar sprang Happy Mil, Mormor och Morfar var där och tittade.

Nattjobb.

Det är en pina och tyvärr ekonomiskt nödvändigt...
Men när jag kommer hem, med kuddekänslan redan i kinden. Tassar försiktigt upp på övervåningen efter att ha klivit över vår gamla Harry som sover i hallen. Kikar in på sonen som som vanligt ligger utan täcke och åt fel håll i sängen. Det ser så skönt ut, så avslappat. Handen rör sig lite, han drömmer nog något. Drar över täcket och stryker honom över huvudet. Långa, djupa andetag. Underbara unge!
Tar av mej kläderna och tassar in i vårat sovrum där mannen ligger och sover djupt. Känner hur kärleken väller upp i mej. Mina fina killar!!!!
Kryper ner i sängen och somnar på två röda. Den enda fördelen... Man somnar sååå skönt!

Fågelliv

Vissa gillar man mer än andra. Jag menar av fågelsorterna. Vem kan motstå Koltrastens sång tidigt om vårarna eller en sen sommarkväll. En Kattugglas hoande är ju alltid lite spännande att höra. Måsarnas skri för mej ut till västkustens skärgård direkt. Svalorna går ju inte av för hackor heller när dom skickligt manövrerar runt i luften.

Men jag har fått en ny favorit på senare år. Stare. Denna vackra fågel! Men jag måste medge att det inte är utseendet eller ens sången som kan vara nog så vacker som jag gillar bäst. Nej, det är när det kommer 100 stycken starar och springer igenom hagarna och äter upp _alla_ flugorna. Underbara fåglar! Dom har gett mej sommaren tillbaka. Nu ser jag nyttan av en altan. Varför har jag ingen altan...?

Nr 1

Nu börjar jag...
Har velat göra det här länge. Skriva ner mina tankar och vad som händer runt omkring mig.
Snabb pesentation.
Jag är en kvinna på 36 år som bor med man och barn på en mellanliten gård i Västra Sverige. På gården bor det just nu några hundra får och ett stort antal hundar.

Jag kommer att blogga om livet, problemen, lugnet och stormen.

Kanske kommer jag att vara anonym, men troligen inte.

Kram!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0