Jobb, lamm osv

Jobbet går vidare. Det är fullt med Indier som stirrar över axeln och ställer 1000 frågor. Det känns sådär ...
Nu börjar det att sluta folk. Människor som man känt och jobbat med, som inte ens vill sluta. Som med saknad och ovilja går till ett nytt jobb. Det är inte klokt. Efter allt företaget har sparkat på oss så vill vi fortfarande stanna kvar och göra vårt bästa.

Ibland tror jag att vi är dummare än tåget.

På hemmafronten så är nu lamm nr 200 märkt. Det har lammat bra hela tiden och jag hoppas på att vi efter den här veckan kommer in i en fas där vi faktiskt kan göra något annat än att ramla fram och tillbaka till ladugården med uppvärmd mjölk i handen. Visst har det hänt roliga saker med lammen och visst har man gjort fantastiska räddningar, visst har jag även i år fällt en tår över ett döende lamm som jag inte lyckats att rädda. Jag blir aldrig riktig bonde ...
Men berättelserna får komma efteråt. Jag är lite för tröttkörd just nu.

Jobbet tar ifrån mej känslan för det skrivna ordet och blogginläggen blir färre. Hela hjärnans ordförråd är låst.

Ha det!

Det kan inte vara lätt att vara Obamas Lille AlfHan verkar vilja sluta. *Fniss*

4 tackor till

11 tackor ännu så länge i dag då.
2 omgångar med 4-lingar.

2 tredjedelar färdigt.

Ha det!

Med risk för att vara tjatig

Men attans vad det lammar. Visst är det bra att det lammar så att det tar slut snart, men just nu så har vi lamm i varenda hörne. Det bääas precis överallt.

Hjalmar har fått ett flasklamm. Vi brukar undvika sådana saker, men en gång så kan det väl få finnas ett sådant.

7 stycken har lammat idag, än så länge. En omgång fyrlingar, två trilling, två tvilling och två enlingar. Men dagen är inte slut och fler ser ut att komma.

Jag gjorde mitt livs lättaste adoption i dag. En ungtacka fick tre,*suck*. En annan ungtacka som lammade igår förlorade sitt lamm och fick nu ett nytt av trillingkullen. Jättebra! Det fungerar en gång på tusen tror jag.

Tvättberget här hemma börjar att tangera K2. Den stackars sonen är rätt så frusterad över att hans föräldrar aldrig har tid över för honom. Men skolan verkar fungera riktigt bra just nu. Så skönt att det går åt rätt håll. Hjalmars bästa kompis har varit sjuk i flera dagar och då har han fått vidga sina vyer en smula. Han saknar honom massor.

Ha det!

Semledagen

Idag så äts det semlor.
Jag vill också ha, men är hänvisad till fabriksgjorda eländen som finns i mataffären.Skall åka och handla om någon timma. Får då se vad jag hittar.

Ha det!

Snowraceråkning

Henrik har fixat roligheter med gossen i veckan som var. Han kopplade snowracern efter traktorn och sedan bar det av. Grabben har surfat runt på snön efter traktorn i halvtimmesvis. Han tycker verkligen att det är underbart roligt!
Jag kan förstå det. Att åka vattenskidor är ju roligt och att då få göra samma sak med en snowracer kan ju bara inte vara tråkigt! Tyvärr så jobbade jag, så jag har bara bilder från förra året då vi åkte efter bilen.Ha det!

lamm, lamm och fler lamm

Tja, lammar gör det ju fortfarande.
Nu har Leicestrarna börjat att komma. I stället för 3-4 små 1,5 kg spindlar så kommer det nu 1-2, 6-9 kg kolosser. Dom är ju bra på flera sätt. Ett 6 kg lamm klarar betydligt längre i kylan innan det stryker med. Det är tur det eftersom dom tar väldigt mycket längre tid på sig att komma upp på benen. Dom små svarta reser sig upp sekunderna efter dom kommit ut medan Leicestrarna dråsar ut och ser döda ut i några minuter innan dom ens börjar skaka på huvudet. Sedan ligger dom helt stilla medans deras mamma tar hand om dom. När ett sådant lamm väl börjar att försöka komma upp på benen, så har finulssmamman klämt fram tre små svarta, slickat dom torra och tappat bort två.
Att tappa bort ett leicesterlamm är något av en bedrift. Om inte mamman själv ligger och sover så gör lammen det, mellan mammans framben. En Leicestermamma är ingen nervig hysterisk mor. Hon tar hand om sitt lamm, men det måste hålla koll på henne. För hon hetsar inte upp sig om lammet försvinner några minuter och tuggar därför lugnt klart innan hon svarar sitt vilsekomna lamm.
Finullstackorna springer efter sina lamm, puttar omkring dom och letar, spanar efter dom och ropar hela tiden. Så lammen behöver ju inte hålla koll på henne.
Sedan finns det naturligtvis alla olika sorter inom raserna men om man generaliserar en hel del så är det så här.

Nu har vi kommit in i perioden när vi har klarat ett stort antal lamm som fötts. Det är nu som krånglet tar vid på allvar. Tackor som inte riktigt har mjölk så det räcker. Lamm som inte har rätt manual i huvudet när dom föds och har svårt att hitta mjölkbaren. Lamm som av någon anledning inte klarar av att se skillnad på sin mamma och dom andra fåren.
Alla lamm blir naturligtvis inte riktigt bra. Då menar jag inte missbildningar. Det har vi inte haft några i år tror jag.
Utan det kommer ju lamm som inte är direkt talangfulla. Som kanske inte är riktigt färdiga. Som ligger lite efter i sin utveckling. Dom kastar sig bakåt när dom får mjölksmak i munnen. Det är ju rätt förödande om man vill bli mätt, specielt eftersom det kanske tog c:a en timme att hitta spenen och ens liv hänger på det.

Här hemma ser det ut som ett bombnedslag och både Henrik och jag är helt slut. Det är värdelöst att just den absolut värsta lamningsperioden sammanföll med Hjalmars sportlov.
Han har inte haft särskilt roligt. SOm tur var så var Ingela uppe i Måndags, det var skriskodisco i Torsdags och I fredags så släppte jag av honom uppe hos Lena, Peter, Malte och Milla. Där fick han följa med hela familjen och bada i Sjuntorp där även Millas Morfar och Lisbeth var med. Sedan var det pulkaåkning och trädklättring i tre timmar. Det var absolut en höjdardag!

På kvällen så somnade han gott med Mamma Mu nedbäddad brevid sig.


Limbo

Hur länge kan man befinna sig i limbo?

Det känns som att jag går igenom livet helt och hållet utan att uppfatta min omgivning. Dagar blir till veckor, månaderna går och jag har egentligen inte upplevt något, inte reflekterat, inte känt något förutom en stor förvirring.

Det kändes som att jag var på gång att landa efter att Morsan dog. Det kändes som att livet hade börjat att starta på nytt. Ärrad efter strid stod jag där i röken och kände att det var dags att gå vidare, att kämpa på.

Men nu kom det här med Indien, varsel, flytten osv.


Det är inte roligt eftersom det påverkar hela vår tillvaro. Kan vi bo kvar? Kan vi leva som vi gör? Hur skall det fungera ekonomiskt att pendla fram och tillbaka till GBG med mycket mindre i lön?


Om jag nu överhuvudtaget har något jobb kvar förstås.


Det vet ju ingen ...


Skridskodisco i kväll

I kväll har Hjalmar varit på sitt första disco. Det var nere i ishallen med massor av andra barn. Hög musik, diskoljus med discokula och godis att köpa.

Full fart!

Två små knattar i oranga kläder som körde omkring på isen och var såååå söta.


Ha det!

Ramlade på isen

Grabben ramlade på isen och rev upp handen rätt illa. Ett par cm lång glipa tittade upp på mig.
Nu är den ihoptejpad efter alla konstens regler.

Unge ...

Lamm och åter lamm

Det bääar i hela huvudet på mig. Jag ser små svarta lamm så fort jag blundar.
Ni vet så som man såg när man var liten och hade tittat koncentrerat ner i en myrstack, då såg man myror även när man blundar. Precis så är det med lammen just nu.

Tack och lov så har nordanvinden lagt sig och det känns som att det är vår när det bara är 3,5 minus och ingen vind. Så mycket bättre.

Det kom Leicesterlamm i dag. Dom väger en del mer än dom små svarta finullslammen. Ett leicesterlamm väger ungefär 4-6 kg. En fyrling väger c:a 1,5 kg.

Lamm 115 är märkt i dag.

Ha det!

Femlingar ...

Suck.

Nu är vi bra trötta.

Det är lite väl mycket pyssel just nu. Lamm som är för tidigt födda, lamm som inte kan gå, lamm som är för kalla och inte hittar maten. Tackor som inte kan lamma. Sedan så går det ju bra också. Det allra mesta går ju faktiskt riktigt bra.
Men på några 100 lamm så är det ju klart att det går fel ibland.

Ha det!
 

Hur många lamm har ni i köket?

Jag har två ...Ha det!

Det lammar ...

Just i dag så har det verkligen lammat. Jag kan knappt komma ihåg alla som har lammat. Jag har nu märkt lamm 84.
Vi har fått två eller om det är tre stycken fyrlingkullar idag. Jag missade en enling som hade varit idealisk att adoptera på. Slarvigt av mig!
Det är så förbenat kallt att lammen har väldigt liten chans att överleva om något går fel. I helgen när det var 16 minus på natten så sondade jag varje lamm som föddes. Det gör vi i stort sett i dag med, eftersom nordan blåser iskallt. Dom är ju inomhus men det är ju inte helt tätt och absolut inte uppvärmt.
I lördags morse så lyckades jag rädda livet på en lammunge som var iskall. Han hade inte många minuter kvar att leva när jag hittade honom. Det är ovanligt att man klarar sådana, men jag hade väl tur helt enkelt. Jag hade dom första som låg fel i dag, dom låg bakfram hela högen. Två kom med bakbenen först och två kom med rumpan först. Tackan behöver ju hjälp med allihop i det läget. Inte lätt.
Sedan så har vi en lammunge som inte går helt rätt på en fot, så den har jag tejpat. Så har vi ju något lamm som inte hittar maten själv och behöver hjälp några gånger per dag.
Det känns inte som att jag saknar sysselsättning.


Världens bästa Ingela har varit uppe i dag och hälsat på. Hjalmar som hade chans att verkligen få göra något roligt valde att städa. Så nu är Hjalmars rum jättefint.
Sedan så var det skridskor som stod på schemat. Hjalmar är verkligen duktig på att åka och nu börjar det sitta lite bättre med klubba och puck. Roligt att se!

Ha det!

Här är jag

Det lammar.
Det lammar i massor.

Vi har märkt upp till 65 lamm nu.


Återkommer.

Ha det!

Fredagen den 13:de

Dagen igår roade vi oss med att ha en kompis till Hjalmar här hemma. Grabbarna åkte skridskor och grejade uppe i skogen.

Dagen i dag som var första dagen på sportlovet för oss så har Hjalmar och jag börjat dagen med några race på Mario Kart. Sedan långpromenad med hundar i snön, med trädklättring och gungning. Sedan var det skridskor med lite hockeyspel och fika med bullar och saft i hagen.
Därefter så tog vi några matcher med bowling på Wii.
Kan vi anse det färdigsportat nu?

Jag fattar inte varför filmerna blir så dåliga när man laddat upp dom. När jag kör dom på datorn innan så ser dom jättefina ut.
Här kommer en liten från i förmiddags,


Idag

-Idag har vi pratat om FRÅNTIDEN. Eller om det var forntiden?
Vi har iallafall pratat om DÖDEN och om MORDET
-Mordet?
-Ja, du vet när man är modig.
-Ja, vad kul! Vad sa ni om modet då?
-Va? Om vad.
-Om modet som du sa alldeles nyss.
-Jag vet inte. Jag kan inte veta det. Dom pratar så mycket


Han har en lysande framtid min son. För om dom mördar någon så blir den död och förhoppningsvis så hände detta i fråntiden så att allt var påhittat.

Ha det!

Hi-hi-hi

-Mamma! *Fniss*
-Ja.
-Mamma, titta vad valpen gör! *Skratt*
-Vad gör han?
-Han har kissat på golvet! *Nästan faller ihop av skratt*


Kan det vara kiss och bajsåldern som återkommit?


Ha det!

Snöar

Det snöar, idag med ...
Ifall det snöat i två dagar så borde det finnas gott om snö?

Men nej, gräset sticker upp ännu.


Ha det!

Dagens hundpromenadMajja och Heron.

Har ni sett Let´s dance?

I så fall så är den här sketchen rolig!


Bilder från i fredagsVi var i Mullsjö igen och åkte skidor. Hjalmar, jag och en arbetskompis med son.
Den här gången så åkte vi nästan bara i den blåa backen. Så det går framåt med stomsteg. Vi tog dessutom ankarliften upp! Det gick bra alla gånger utan en när han tappade fokus och slängde av oss båda två. Det är ju inte jättelätt att ha ankaret i knäveckshöjd ...

Efter några timmars skidåkning så var det snöbollskrig och snögubbetillverkning som stod på schemat.

Det är ju så himla skoj med skidåkning!!!!!!!!!!

Ha det!

Det snöar!

Inte jättemycket eller ens jättetätt. Men ändå.

Tror att det kommer vara snöbus i skolan i dag. Hoppas att dom får skoj!

Jag tänkte att jag skulle roa mej med banken i dag. Låneräntan ligger onödigt högt på ett av våra lån.
Om det går som jag vill så kan vi spara in 800:-/månad. Det är pengar det med!


Ha det!

Totalt väck ...

Har ivrigt försökt att vakna nu i några timmar.

Jobbet har accelererat i sina försök att bli av med oss. Dom har köpt in en ny kaffeautomat där kaffet smakar och ser ut som något som kommer ur en häst ...

Snart går det inte att jobba där ...


Ha det!

24 season 7

Börjar på tisdag.20:00

Ha det!

Hade inte kunnat säga det bättre själv


Letargi

Om ni undrar över dom konstiga hoppen i bloggens uppdatering så beror det på jobbet som tar all cpukraft.
I huvudet så går en stor loop som tar all tankekraft och all kreativitet.
En stor del rädsla och en del hopplöshet blandas med hopp och vilja.

Om två veckor kommer Indier som vi skall lära upp så att dom kan sköta vårt jobb.
Det känns så där ..."That´s the remarkable thing about life. No matter how bad it gets, it can always get worse"
Calvin
Om Du Lämnade Mig Nu - Lars Winnerbäck


Lite humor mitt i eländet.Lite filosofi är ju alltid bra!

Wii Mario Kart

Grabben är jobbigt bra ...

Jag har ju inte en chans.


Hrmpf!

När vi var och tittade på valpar

Hjalmar tittade under valparna för att se vilket kön det var. Det var första gången han var intresserad utav det.

-Mamma, det här är en pojke!
-Mmmmm.
-Det här är också en pojke.
-Mmmmm.
-Mamma! Den här har snoppen där pungen skall vara!!!!!!!
-Det beror på att det inte är en snopp, utan en snippa ...
-Jaha!

Naturens under!

Försov oss!

Usch, vad det är jobbigt. Vi vaknade 08:00. Hjalmar börjar 08:30.
Så det var en flygande start i dag.

En rolig sak är att det faktiskt ramlade ner lite snö i går kväll.Jag får innerligt hoppas att det kommer lite mer innan vintern är slut.

I morgon så åker jag och Hjalmar till Mullsjö igen. Åtminstone så är det så planen är. Börjar det toksnöa så kan vi lika gärna vara hemma.

I dag så är det skiftledarmöte. Inget skoj möte kan jag säga utan att överdriva det minsta. Vi skall lägga om skift och scheman så att det fungerar trots att 18 stycken skall plockas bort. Jag antar att jag får vara med och göra det här för att jag får stanna? Åtminstonde i den här första omgången.

Ha det!

Valpen har blivit normal igen!

Sov som klubbad hela natten.

Det har börjat att trilla in lite lamm. En liten tacka fick igår kväll ett liiitet lamm och ett ännu mindre. En trillingkull, någon enling och någon tvilling.
Så visst är det i gång. Fast vår riktiga lammning smäller nog inte till förrän om tre veckor. Det här är en lugn start.

Jag skrattade för mej själv i morse när jag satte det minsta lammet på köksgolvet, medan jag värmde mjölken. Så där ja, nu har vi lamm i köket igen. Jag hällde i den lille maten, med hjälp av sonden, och bar ut den igen. När vi är två så kan vi hjälpas åt att hålla tackan. Den står i ett alldeles förstort utrymme och är skogstokig. Jag har ingen lust att utsätta min höft för att fånga projektiler.

Jag har varit hos tandläkaren. Tack och lov så var det inga hål i år heller. Jätteskönt. ... men dyrt.

Ha det!

EAGLES - HOTEL CALIFORNIA


Jag tar tillbaka allt!

I natt har valpen väckt hela familjen tre gånger mellan 2 och 7.

Han snäll?

Hrmpf!

Fniss!

Kan inte låta bli ...

Läste den här i helgen:Vad är det som har fyra ben och en arm?


En lycklig Pitbull.

Fia


Jobbet

Vad hade hänt på det dät där informationsmötet då.
Jo, alla hade kommit in och Chefens chef hade kommit in med händerna upphållna.
"Don´t shoot the messengerboy" Sa hon.
Sedan kom eländet. tre av plattformarna skulle ner till Indien omedelbart. 17 maj skulle dom finnas på plats och då skulle Indierna rodda dom utan problem också.
18 personer skulle därmed försvinna från vår grupp.

Jag tror att jag har jobb än ...

... men jag vet inte.


Så.

Djävla.

Jobbigt!

RSS 2.0