Friidrott

Så det kan bli ...
Måste ha glömt av den stackars bloggen helt och hållet.

Sonen har tävlat sin första friidrottstävling!
Han kom på 5:te plats och fick blodad tand. Han har redan anmält sig till nästa.

Jag stolt?

Jag  är den stoltaste mamman i hela Sverige!!!!


Ha det!

Ljuva 80-tal!


Parc Asterix

Jag och sonen tog bilen till Parc Asterix.

Bara att åka bil dit var ett äventyr. GPS:en ledde in mej in i en tunnel som var drygt tre km lång. Där inne fungerar inte GPS:er ... Men det finns avtagsvägar ... *Ameh*

Fram kom vi i allafall.

Vilket kanonställe det var!

27 euro för att komma in och därefter allt gratis. Nja, inte maten och det då. Men alla attraktioner.


Vi hade en toppendag!

Många roliga saker fanns det att åka.

Bland annat en klassiker: Ormen Långe. Som naturligtvis hette något annat.Sedan så fanns det ett roligt klätterställe:Det fanns en fräck bergochdalbana som vi inte vågade testa, trots att det sög i bergochdalbanetarmen.Vi hade verkligen en bra dag inga köer och gott om tid.

... och barnen ... Det fanns ett spöktåg!Åh, vad underbart, roligt det var. Ett riktigt gammaldags spöktåg.

Parken var stor. Det tog många timmar att gå runt den. Där fanns Astrix och Obelix by. Där fanns ett delfinarium:Allt var bara att gå in på och testa. Inga köer!

Vi såg en show där dom tränade legionärer. Den var rolig, trots att jag inte kan ett enda ord på franska.Hjalmar åkte det mesta och blev lycklig när han hittade "Flumeride".
Den uppförde sig precis som på Liseberg och han blev sjöblöt.Men det är ju bara så det skall vara!Sedan så fanns det ju alla andra åkattraktioner som brukar finnas.
Just här så vägrade kortet i kameran att visa upp fler kort. Men jag rekomenderar skarpt ett besök på Parc Asterix i Maj. Sällan har jag sett så många attraktionsskötare ha så tråkigt.

Vi hade en kanondag i solen.

Ha det!Frankrike

Så var vi äntligen i Frankrike.
Solen skiner, maten är fantastisk och ... ledigt. Behöver man säga mer?

Kvällen när vi kom så tyckte sonen att ett bad var ett måste.
Som tur var så har dom en å precis bredvid huset.
Sonen var inte nödbedd och hoppade

i på studs.

Men det känns som att fler kanske är badsugna?
Men, nej ... Dom ville inte bada. Det ville Henrik däremot.Fredric, Sabine och jag stod kvar på land. Det kändes bra på något sätt.

Sabine har en snabbväg över till fåren. Väldigt praktiskt med en båt som man kan ta!
Vi har det rätt kyligt på morgonen. Men vid lunch så blir det riktigt varmt.
Körsbären är i stort sett klara. Flädern blommar. Det är sommar här.

Henrik Håller kurs och Sabine står för språkdelen. Fredric står för maten och jag och sonen ... vi har det bara bra.
Jag anser att jag och sonen har den absolut bästa dealen!


Ha det!

SMS-inlägg

dsc00895 (MMS)


Värme, ljuvliga värme!

Betessläpp närmar sig med ljusets hastighet. Nu hoppas jag på värme och regn så att betet växer och att gräset växer på skördevallarna.

Nu är vi mitt inne i årets brådaste tid. Den börjar i Februari med lammningen. Abyts i snabb takt med vårbruket. Därefter tar ensilageskörden vid.

... och mitt i allt så skall man ha tid med klippning av får, ved och klövvård.

Om man dessutom hinner med något annat så är det bonus. Ren bonus.

Vi tänkte att vi åker till Frankrike, då ...

På semester.

Ja men, vilken kanonplanering.


Men ... vad skönt det skall bli!


Ha det!

Men snö ....

Snö i maj. Nej, det är att ta i mina vänner.
Kan vi enas om att vi nu kör sommarvädret istället?

Byskolorna blir kvar – Men debatten blev lång

Byskolorna blir kvar – Men debatten blev lång

En två timmar lång debatt inför en ovanligt stor skara åhörare ledde till att fullmäktige beslutade att behålla byskolorna. Det blev Peder Engdahls (M) förslag som vid votering fick en enda rösts övervikt.

Det fanns tre olika förslag där alla utgick ifrån att behålla de små skolorna och hela eller delar av Strömsskolan.

I kommunstyrelsen tidigare på eftermiddagen beslutades enligt Socialdemokraternas förslag. Det var även utbildningsnämndens beslut dagen innan. Man ville att lokalutredningen skulle avslutas/läggas ned, låta framtagna åtgärder slå igenom och följa upp genomförda åtgärder.

Men vid votering i fullmäktige fick det förslaget tolv röster, Peder Engdahls 13 röster.

– Vi vill ha kvar byskolorna och Strömsskolan, det är det viktigaste. Sedan får vi låta lokalgruppen se över vad som eventuellt kan göras, om man kan minska hyreskostnader i Strömsskolan, förklarade han.

De tomma lokalerna kan enligt Engdahl vara i behov av renovering.

– Man kan ju passa på att göra dem i ordning inför kommande behov, när de ändå står tomma, sa han.

Det tredje förslaget kom från Peter Spjuth (V) och han fick bifall från folkpartiet. Här handlade det om att flytta Strömsskolans årskurs 4-6 till Fuxernaskolan och överföra alla skolors gymnastiksalar till kultur- och fritidsnämnden. Kvarvarande i Strömsskolan, F-3 och skolbarnomsorg skulle ske i två av skolbyggnaderna. Hyresavtalet för övriga byggnader skulle sägas upp.

Då beslutet var taget i fullmäktige reserverade sig vänsterpartiets alla ledamöter, liksom folkpartiets och socialdemokraterna.

Debatten kom att handla om skolan, men även om kommunens ansträngda ekonomi i stort. Politiker från olika partier tog upp den oro som frågan om skolnedläggning har orsakat bland elever, föräldrar och personal.

– Och det som berört mig oerhört illa är att man använt Fuxernaskolan som ett slagträ i debatten. Vi har samtliga ett ansvar för att den skolan får det rykte den förtjänar, sa Leif Håkansson (S), ordförande i utbildningsnämnden.

Åhörarna, de flesta med barn i byskolorna, tycktes nöjda med vad som beslutats. Med 1 700 namnunderskrifter mot nedläggning av byskolorna kunde man skönja en viss stolthet med att de styrande faktiskt tagit intryck.


Det här med lamm

Sitter och läser och fullkomligt förundras över hur många det är som äter lamm på påsk, hur många recept som kommer  i tidningen på just lamm.

Jag är inte förundrad över att dom vill äta lamm! Nej, det kan jag förstå. Jag vill ju också äta lamm!
Men hur slakterierna är skapta, det förstår jag inte.

Slakterierna skriker efter lamm. Kom med era lamm! uppmanas vi av dom. Kör in dom nu så att vi kan slakta dom till påsk.

Men varför är det då så att om jag väntar en vecka, så får jag 1,40 kronor mer kilot? Hur tänker dom då? Skall vi leverera lammen av lojalitet? Eller tror dom helt enkelt att vi är lite bakom. Att vi inte förstår att vi får mer för lammen sju (7) dagar senare. Efter påsk. Efter när alla som vill ha, inte fått.

Om några veckor så kommer vi få nästa uppmaning. Nu är det snart Ramadam. Kör in era lamm! Vi behöver era lamm. Men inte ett öre mer än någon annan dag. Snarare mindre eftersom slakteriernas kurva inte följer någon logik över försäljning över huvud taget. Den enda rytm som den följer är om det finns mycket lamm som går att få tag på eller inte.

 Klicka på bilden för att få upp den i storlek. Jag hoppas att INGEN lyder Scans uppmaning om att skicka in sina lamm till lågt betalt. Så att Scan kan få sälja till butikerna och tjäna bra med pengar på vår lojalitet/dumhet.

En annan sak är hur betalningen följer "Scangårdarna" Hur betalning och straff på fett och klassning exakt följer dom gårdarna som Scan för tillfälligt stöttar. Utan att bry sig om hur dom resonerade om exakt samma klassning och fett året innan.
... och varför går inte betalning upp någon gång. Jag har då inte sett att matpriserna har stannat helt och hållet i mataffären.

Jag känner en stor trötthet i att vara lammproducent. Det är en otrolig arbetsinsats som vi lägger ner varje år på att få fram alla små varelser. Se dom växa upp. Planera, fundera, oroa sig för skörd och väder. Oroligt hålla utkik efter rovdjur. Se till så att vattnet är bra, mineralerna finns, gräset är frodigt och inte smutsigt, rätt betesblandning, rätt skördetid, rätt skördeblandning, bli av med stallgödseln, hålla rätt nivå mineraler och gödning i markerna, glöm inte saltstenen och välj inte kopparfri om ni inte har Texelfår. Spana över gärderna 100 gånger om dagen och fundera över lammet som legat så stilla i en timmes tid. Oroa oss om det regnar för mycket. Oroa oss om det regnar för lite. Oroa oss om det är för kallt/varmt. Fundera över avmaskningsmedel och biverkningar.
Aldrig kunna åka hemifrån utan att det kostar pengar, att inte vara hemma. Ha fulla arbetsdagar, alla dagar på året.  Oroa oss över myggen och fästingar. Lida med djur som trampat snett och skadat sig.  Oroa oss för om vi fått in för få balar med foder. Oroa oss för om vi kommer få tag i halm så det räcker. Oroa oss för om kropparna kommer att hålla på oss. Fundera över vem som kommer att vilja komma och pressa balarna.

Slåss för att få slippa varg. Få griniga kommentarer om att bönder är ju aldrig nöjda med vädret.

Men jag skulle vilja se "ickebönderna" MBL-förhandla med vargarna och med ett regn som inte kommer. Vilket ramaskri det skulle bli.


Det är inte klokt

Jösses, vad tiden rusar fram just nu.

På något vis så har det blivit sommar och vi har fortfarande vinterkläderna framme.

Just nu så närmar det sig med vår Frankrikeresa. Det skall bli både roligt och skönt att åka bort till värme och trevliga människor. Sedan så är vi ju svenska nog till att tycka att det är skönt att lämna alla måsten hemma.

Henrik skall hålla kurs i flera dagar. Jag och sonen skall då göra barnsaker. Typ Euro Disney.
Sedan så skall vi försöka få till något som vi vill göra hela familjen. Inte helt lätt. Vissa saker går helt bort. Ingen av oss är intresserade att åka upp i Eifeltornet eller titta på Mona Lisa.

Vi får se vad vi hittar på helt enkelt.

Skolan är ju räddad och nu gäller det att få ihop planeringen inför hösten med lärare och lärarlag. Har ingen lust att lämna över det här till Rektorn och sedan få höra att inget gjorts.

Sonen gjorde en rejäl volt i fredags. Sicken smäll han åkte på. Nu har svullnaden lagt sig men näsan och överläppen är täckt med sårskorpor. Likaså översidorna på henderna. *Skakar på huvudet*
Säga vad man vill ... men när han slår sig, så gör han det ordentligt.

Nu till svårigheterna. Han skäms över hur han ser ut och vill inte gå till skolan i morgon. *Suck*
Jag måste nog följa med honom och ta frågorna. Jag tror att det är det som gör att han tycker att det är jobbigt. Att sticka ut, märkas av skäl som inte han kan påverka. Han har inte lätt att kommunicera i lägen där han tycker sig ha underläge.

Jag hade ju tänkt att sova ... Men självklart går sonens behov före.


Ha det!
RSS 2.0