Hunddag

Dagen har gått i hundarnas tecken. Vi tog en lång promenad på lunchen, beväpnade med en karda var och en klotång.
Vi stannade i solen uppe vid det gamla torpet uppe i skogen. Kammade av en hund var och konstaterade att det hade inte skadat med ett bad per hund. Junior och Maggie blev inte klara. Majja ser ut som en mager strykarhund. Hon är så smal över korset att det inte ser klokt ut. Det går inte att fodra upp henne heller. Så fort hon börjar se ut som att vi gett henne mat någon gång så slutar hon äta direkt.
Promenaden tog nästan en och en halv timme. Underbart.
Rapp ser ut som en vanlig hund nu, inte som en trasmatta.

Nu har vi precis varit ute och tränat. Min lille olydige gick riktigt bra. Det börjar släppa med fösning/fråndrivning nu på hemmaplan, med snälla får. Så framåt hösten så kanske han kan gå någon IK2:a. Jag älskar verkligen att ha kommit upp till den här nivån. Unghundsträning är bara skoj precis i början, sedan är det mest tradigt. Men nu när man kan börja med finlir så är det skojigare. Vi börjar lite smått med delning, vi har ju genomfört momentet några gånger, men nu börjar jag att träna på allvar. Han är en riktig virrevisp ... Men det kan ju ha att göra att han bara är 1,5 år.

Bozz går riktigt bra just nu. Vår stora svarta nalle är så lik hans far när han går på det här viset. Han går precis som Junior just nu, när Junior gick som bäst. Sedan så har han flera andra fina saker som Junior inte har och tvärtom. Någon kopia är han inte.

Majja fungerar bra. Hon är väldigt lik Justus. Dom har lite av samma nackdelar och olika fördelar. Majja är ju Mists dotter, det går inte att missa. Fast Majja har betydligt mer driv.

Så gick den här dagen också. Henrik har svetsat och sågat hela dagen på kärran. Jag har mest roat mej med tvätt.

Ha det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0