Tidsresenärens hustru - Audrey Niffenegger

Jag har läst en bra bok.

Den är lätt förvirrande och innan man får in klämmen så kräver den fullständig uppmärksamhet.Jag har klippt ur vad som står på baksidan:

Henry är en stilig, bohemisk bibliotekarie som älskar punkmusik. Clare är konstnär med en passion för storslagna pappersskulpturer och thaimat.

De möts för första gången när Clare är 6 år och Henry är 36 och gifter sig när Clare är 22 år och Henry 30. Det låter otroligt, men är sant. Henry lider nämligen av en genetisk åkomma som får honom att ofrivilligt resa i tiden. Plötsligt ställer hans genetiska klocka om sig och han kastas framåt eller bakåt i tiden. Och Clare kan inget annat än att vänta på hans återkomst.

Henrys tidsresor är en hemlighet som svetsar samman de älskande trots alla smärtsamma avsked. Kampen mot Henrys sjukdom blir en kamp för att hålla fast tiden, livet självt. Tidsresenärens hustru formar sig till en berättelse om ögonblickets skönhet såväl som dess skörhet. Det är en historia om separation och saknad, men också om en närvaro så stark att den spränger alla gränser.Ok, nu tänker ni att det är en science fictionbok. Men det är det inte!
Det är mer åt dramahållet än åt något annat håll.  Den är väldigt fängslande och man vill hela tiden veta mer. Hur skall du trassla ur dig ut det här?
Varje gång han reser i tiden så är det ofrivilligt. Han vet inte när det kommer att ske och han vet inte vart han hamnar. Men det är bara hans kropp som åker, kläderna och allt annat stannar kvar i tiden som han reser ifrån. Mao så hamnar han spritt språngade naken, i rum, eller på gator. Inte alltid så lyckat ... Men som sagt det är ingen komedi heller.

Läs den!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0