Ja, jösses

Det går åt mycket tid till skolan just nu.
Inte för att jag är i skolan, utan för att tankarna snurrar i skallen.

Men jag har en handlingsplan klar.

Om skolan blir kvar, så har jag en handlingsplan som involverar tre rektorer.

Om skolan inte blir kvar så har jag en handlingsplan, som inte är detaljplanerad ännu, men den finns uppskissad i grova drag.

En sak står klart. Dom kommer inte få det lätt.

Jag är enveten som en röd gris. Envis som en åsna och slåss för mitt barn som en tigerhona.

(Vad fick ni för bild på näthinnan nu? En rödrandig åsna med tryne och tassar?) *Skratt*

Det skall bli spännande att se vad dom kommer fram till. Oppositionen säger nej.
Jag har dålig känsla för FP ... Det känns som att dom vill lägga ner. Sossarna är inte överens. Moderaterna och Centern vill ha kvar skolorna. Kvar är SD ... Vad dom vill har jag ingen aning om.

Lilla Edets kommun har jättedåligt med pengar. Det är därför som dom belöt sig för att köpa in Ipads till alla som hade en gammal laptopp. Vad i hela fridens namn skall dom med en ipad till?

Lilla Edets kommun köper in iPads

Initiativet att införskaffa iPads kom ifrån förvaltningen som såg fördelarna med den nya tekniken. Att valet föll på iPad och inte android-läsplatta motiveras av iPadens läsbarhet, batteritid och användbarhet på lång sikt. Ledamöter i kommunstyrelsen måste kontinuerligt läsa ett stort antal dokument, ofta med detaljrika kartor, och då är ett av grundkraven att läsplattan har en stor skärm med bra grafik. För dem med synfel innebär iPaden en väsentlig fördel gentemot pappershanteringen då man enkelt kan zooma upp dokument till läsbar storlek.

– Förutom kostnadsbesparingar förväntar vi oss att detta skall leda till att vi effektiviserar oss, säger Lena Palm, kanslichef i Lilla Edets kommun.

– Som det är idag avsätter kansliavdelningen mycket tid för kopiering och manuell pappershantering. Genom att distribuera handlingar elektroniskt kan vi frigöra personalresurser till annan service gentemot kommuninvånare och den egna organisationen.

Den nya tekniken innebär att ledamöterna får ett modernt och smidigt verktyg som underlättar arbetet och samtidigt gör dem mer tillgängliga. Med surf i iPaden kan de hämta upp handlingar och information var helst de befinner sig. Det är möjligt att på plats söka kompletterande information, något som öppnar upp för en snabbare och effektivare hantering av ärenden.

Alla ledamöter kommer dock inte att få en iPad. Det är bara de ledamöter som inte har en fungerande laptop som kommer att få iPads. Fördelen med läsplatta gentemot laptop är att läsplattan är lättare att bära med sig och drar mindre el.

Lilla Edets kommun är inte ensam om att satsa på den nya tekniken. Ett flertal andra kommuner har redan infört iPads i verksamheten, så som bland annat Bengtsfors kommun, Göteborgs Stad och Malmö Stad.


Ja, jösses ... *Skakar på huvudet*

Spara el ...
Mycket har man hört under årens lopp.

Ett stort argument som rektorerna har kört med är att lärarna behöver ha andra lärare att bolla med.
Det är fem (5) km mellan Nygård och Lödöse. Det tar 6 minuter med bil och med telefon så går det ännu snabbare.  ;)
Varför är det inte bättre kontakt mellan skolorna? Varför har inte lågstadielärarna kontakt med varandra?

Ja, mycket tokigt skall man höra innan öronen trillar av.

Det som talar för Nygårdsskolan just nu är:

Ekeberg. (Dom bygger nytt i Lödöse. 150 familjer skall få plats.)
Det finns bara plats för 60 barn i Tingbergskolan. Kommer våra 43 barn ner, så var skall dom sätta barnen från Ekeberg?
Nygårdsskolan är den nyaste.
Dom sparar inga pengar på att flytta ner eleverna.

Det som talar emot:

Det finns bara 43 barn i skolan. Varav 13 är förskoleklassbarn som inte har full skolpeng än.
Tydligen så kan barnen som kommer från Nygård inte lika mycket som barnen från Tingberg. (Det här skall jag ta med rektorerna)
Förskolan (dagiset) ligger i samma lokaler och behöver bli större. Har många barn på kö. (Att det sedan är för skolans skull som barnen skall börja på dagiset i Nygård, det greppar inte politikerna)


Jag känner ett försiktigt hopp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0