Musikalen igen!

De allra yngsta eleverna på Nygårdsskolan framförde ”Pettsson”.De allra yngsta eleverna på Nygårdsskolan framförde ”Pettsson”.

Talangtätt på Nygårdsskolan

Den senaste tiden har präglats av diskussioner om huruvida byskolorna i Lilla Edets kommun ska läggas ner eller inte. Nygårdsskolan är en enhet som hänger löst och skulle förslaget klubbas igenom på fullmäktige i nästa vecka får barnen Tingbergsskolan som ny hemvist.

Skoldebatten har emellertid inte låtit påverka eleverna i deras förberedelser inför årets musikal. Under tre veckors tid har det repeterats och i onsdags morse skedde den efterlängtade premiären. En hel del föräldrar och syskon fanns på plats för att bevittna Nygårds Talanger 2011.

Högt tempo

Det blev en show i högt tempo där sång och musik varvades med sketcher, dansnummer och diverse andra tricks. Hjalmar Nilsson och Mathias Höglundlotsade publiken genom de olika scenframträdandena och när avslutningssången klingat ut smattrade applåderna.

– Om det här var den sista musikalen på Nygårdsskolan? Det får vi inte hoppas. Givetvis finns det en liten oro, men vi tror givetvis att skolan ska få leva vidare, säger barnskötare Marie Karlsson.

Det vore synd om den stolta traditionen skulle gå i graven.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0