Nu börjar det bli spännande!

Publicerad 08:32 Uppdaterad 10:07
Textstorlek 1 2 3
Tipsa Skriv ut
Efter valet bildade S, V och FP en styrande majoritet i Lilla Edet. Frågan är hur Anders Wallin (FP), Ingemar Ottosson (S) och Peter Spjuth (V) kommer att enas kring den kontroversiella utredningen som föreslår stängning av flera av kommunens skolor.

Efter valet bildade S, V och FP en styrande majoritet i Lilla Edet. Frågan är hur Anders Wallin (FP), Ingemar Ottosson (S) och Peter Spjuth (V) kommer att enas kring den kontroversiella utredningen som föreslår stängning av flera av kommunens skolor.

Foto:
Andreas Engblom

Oeniga i skolfrågan?

Folkpartiet har bestämt sig vart de står i skolfrågan, men belagts med munkavle. Vänsterpartiet har inte tagit ställning än och inom Socialdemokraterna råder oenighet.

– Vi får se om vi kommer fram till ett gemensamt beslut eller lägger fram olika förslag, säger Peter Spjuth (V).

I torsdags träffades de tre majoritetspartierna S, V och FP för en genomgång av tjänstemannaförslaget att lägga ner skolor i Lilla 
Edet. För även om upp­draget till utredningen som ligger bakom förslaget 
kommer från politikerna har majoriteten, eller ens partierna internt, presen­terat ett förslag på hur de vill göra.

Någon vecka till

Nästa steg för de styrande blir att sätta sig ned i partigrupperna och bestämma hur man vill göra, därefter måste man prata ihop sig med de andra partierna.

– Jag hoppas att vi lägger fram ett gemensamt förslag, det är målsättningen, säger kommunalrådet Ingemar Ottosson (S).

I övrigt vill han inte gå in på hur man resonerar vare sig inom Socialdemokraterna, som inte är eniga inom partiet i frågan, eller inom majoriteten. ”Någon vecka” till räknar han med att det tar innan man kommit fram till ett politiskt förslag.

Finns det en splittring inom majoriteten?

– Nej, det tycker jag väl inte.

Inte heller Vänsterpartiet har bestämt sig för hur man ska ställa sig i frågan. Nästa vecka håller kommunen ett nytt informationsmöte och därefter ska Vänsterpartiet också träffa föräldrar, innan man bestämmer sig. Partiets gruppledare i Lilla Edet, Peter Spjuth, utesluter inte möjligheten att olika förslag läggs fram.

FP är det enda majoritetsparti som bestämt sig i frågan.

Ligger lågt

– Ja, vi har tagit ställning och är samstämmiga i Folkpartiet om hur långt vi är beredda att gå. Jag har lovat att ligga lågt tills våra samarbetspartners har bestämt sig, säger Anders Wallin, gruppledare för Folkpartiet i Lilla Edet.

Kommer ni att lägga fram ett gemensamt förslag?

– De håller på med sina utvärderingar, vi vill lägga fram ett samstämmigt förslag. För vår del hade vi kunnat lägga fram ett förslag nu, som hade varit i linje med vår ideologi.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0