Succé för talangerna i Nygård

Succé för talangerna i Nygård

NYGÅRD

På en silverglänsande scen bjöd barnen i skolan och förskolan på årets musikaliska föreställning, Nygårds talanger 2011. Det var sång och dans, jonglerande och skådespel varvat med varma applåder från publiken.

Relaterat

Det går inte att ta miste på vilken förebild Oliver Eriksson har. Han har dansat sedan han var liten och tränat in dansstegen à la Michael Jackson.

Det var full fart under hela föreställningen som för första gången framfördes inför publik på onsdagsmorgonen. De båda presentatörerna Hjalmar Nilsson och Mathias Haglund skötte mellansnacket medan flinka scenarbetare arrangerade om på scenen.

Soloframträdanden med instrumentala inslag och en hel del dans avlöstes av ett gäng elever som hanterade jojo och jonglerbollar. Förskolebarnen blev mycket uppskattade då de sjöng Värsta Coola Kidsen. Några sjöng för full hals medan andra tappade tråden då de hamnade i strålkastarljuset på scenen.

Ett gäng dansade breakdance och ett annat visade prov på hur man hanterar rockringar och hopprep.

Det finns många tankar bakom den årliga föreställningen. Bland målen kan nämnas allas delaktighet i ett gemensamt arbete, att alla barn arbetar efter sina förutsättningar och sin förmåga.

Musikalen ska vara ett fint minne från Höjdpunkten och alla ska känna stolthet över vad man åstadkommit. Arbetet ska stärka elevernas självförtroende.

Efter föreställningen samlades skolbarnen i ett klassrum. De fick massor med beröm och applåder av sina lärare. Därefter var det dags att ladda för de två återstående föreställningarna onsdag och torsdag kväll.


Kommentarer
Postat av: Svekhult-ia

Underbart!! Ler från öra till öra...... :-)

2011-04-15 @ 13:32:44
URL: http://www.svekhultia.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0